7 -10 daagse Pelgrimsarrangement Winsum – Klooster Schiermonnikoog v.v.

Met deze prachtige en bijzondere 7-10 daagse Pelgrimsarrangement verblijft u 3-4 nachten in een 1-persoonsappartement van het Cisterciënzer Klooster op Schiermonnikoog en de rest van de nachten in B&B’s. De route gaat voorts langs een heuse kluizenaar, een door de zee verzwolgen dorp, verdwenen kloosters, middeleeuwse kerken en 2500 oude wierdendorpen en 2 nationale parken. De route begint en eindigt in Winsum het mooiste dorp van Nederland (ANWB verkiezing 2020). In principe is de route het hele jaar te boeken. De route is ook geschikt voor backpackers die willen kamperen, omdat nabij alle begin- en eindpunten campings aanwezig zijn.

Overnachtingen dient u zelf te boeken en de adressen staan op de webpagina van de routes en bij de routebeschrijvingen.

U kunt naar eigen behoefte uw planning maken afhankelijk uiteraard van de beschikbaarheid van de overnachtingen. We raden aan eerst de overnachtingen te boeken bij het klooster ( 6 éénpersoons- appartementen) en daarna in Vierhuizen en Winsum. In het klooster is het mogelijk de gebedstijden in kapel bij te wonen.

De route is geschikt voor sportieve wandelaars, rustzoekers, natuurliefhebbers en pelgrims. Elke route heeft een kaart, een tekstbeschrijving, een GPX bestand en een App voor digitale wandelnavigatie. Al naar gelang uw interesse zijn voor elke etappe een informatiebestand, een bezinningswerkvorm en een pelgrimsoefening beschikbaar.

DagEtappes en rondwandelingenkm
1Aankomstdag en Winsum rondwandeling 9
2.Winsum -Vierhuizen etappe24
Optie: rondwandeling Vierhuizen -Zoutkamp21
3. Vierhuizen -Schiermonnikoog etappe ( incl. boottocht 11 km)31
4. Schiermonnikoog rondwandeling 9
5. Schiermonnikoog rondwandeling20
Optie: langer verblijf eigen invulling
6. Schiermonnikoog Vierhuizen etappe ( incl. boottocht 11 km)29
7. Vierhuizen – Winsum etappe26
Optie: Rondwandeling Reitdiepveer23

Reisschema en dagindeling.

Dag LocatieOvernachtingenAanvullend
1. Winsum1
2. Vierhuizen11
3. Klooster Schiermonnikoog31
6. Vierhuizen1
7. Winsum11
Totaal710
Uiteraard schuiven de dagen op, op het moment dat u een of meer opties kiest.

Vervoer.

Komt u met de auto dan kunt u gerust 7-10 dagen parkeren bij P&R NS Station Winsum. Komt u met de trein naar Winsum dat is uiteraard geen probleem want de eindbestemming van de meerdaagse Pelgrimsarrangement is ook weer NS Station Winsum. Klik hier voor de wandelroute van NS Station Winsum naar Hotel/camping Marenland van ca 1 km.

SPiG.

Als Stichting Pelgrimeren in Groningen hebben we het ideële doel om mensen te laten pelgrimeren in het nagenoeg onontdekte Groningen. Voor dit specifieke arrangement zijn we een samenwerking aangegaan met het Klooster. Alle routes met informatie wordt u gratis aangeboden. Een kleine gift is welkom ter bestrijding van onze onkosten op:  NL25.RBRB.0943.5716.42  We hebben een ANBI status; uw gift is dus ook aftrekbaar van de belasting.

Reacties gesloten.