Programma Pelgrimswandelingen 2022

Zondag 13 Maart Winschoten

We starten zondagmiddag om 14.00 uur bij het P&R terrein van NS Station Winschoten. De wandeling is 8 km en we bezoeken de prachtige Marktpleinkerk tijdens de wandeling. De kosten bedragen € 3,- p.p te voldoen bij het begin van de route. Donateurs gaan gratis mee. We zijn rond 17.00 uur weer terug bij het stratpunt. Online aanmelding is noodzakelijk. Klik hier voor de online aanmelding. Wil je alvast de route bekijken klik dan hier.

Zondag 10 april Stadskanaal

We starten zondagmiddag om 14.00 uur op het parkeerterrein Llienthalplein in Stadskanaal en daar komen we tegen 17.30 weer terug. De kosten bedragen € 3,- p.p te voldoen bij het begin van de route. Donateurs gaan gratis mee. route is een kleine 10 km en tijdens de wandeling bezoeken we de Poststraatkerk. Online aanmelden is noodzakelijk. Klik hier voor de online aanmelding. Wil je alvast de route bekijken klik dan hier.

Zondag 15 mei Bierum

We starten zondagmiddag om 14.00 uur vanaf Hereweg 16 te Bierum en we parkeren langs de Hereweg en daar komen we tegen 17.00 weer terug. De kosten bedragen € 3,- p.p te voldoen bij het begin van de route. Donateurs gaan gratis mee. route is een kleine 10 km en tijdens de wandeling bezoeken we de kerk van Bierum. Wil je de route alvast bekijken klik dan hier. Aanmelding wordt open gesteld vanaf 14 maart.

Maandag 6 juni 2e Pinksterdag Kloosterwandeling Aduard.

We starten maandag 6 juni 2e Pinksterdag om 13.00 uur in Aduard. We hebben een uitgebreid programma:

  • 13.00 uur start wandeling van 8 km vanaf verschillende startlocaties. Onderdelen van de wandeling zijn:
    • bezoek kloostermuseum Bernardushof
    • rondleiding kerk
    • rondwandeling in het dorp langs de contouren van het voormalige Klooster
  • optreden Gregoriaans koor als slot voor alle groepen gezamenlijk in de kerk.
  • Eind programma 17.30 uur.

We organiseren dit in samenwerking met het Stadsklooster te Groningen. Er kunnen maximaal 100 mensen deelnemen en we wandelen in 4 groepen van maximaal 25 personen met wel dezelfde route maar vanaf 4 verschillende start- en finishpunten. De kosten bedragen € 12,50 per persoon dat is een all-in prijs voor het bezoek museum, rondleiding kerk, koffie en optreden Gregoriaans koor.

U krijgt een week voor de start uw start- en tevens finishlocatie toegezonden. Op deze locatie kunt u ook uw auto parkeren of ander vervoermiddel stallen. Online aanmelden is noodzakelijk en kan vanaf 1 april 2022. Uw aanmelding is pas geldig nadat u het bedrag van € 12,50 p.p. hebt overgemaakt op onze Bankrekening NL25.RBRB.0943.5716.42  ovv. Kloosterwandeling 2022. We hanteren volgorde van binnenkomst van de betaling. Let op: als uw meerdere personen (maximaal 5) opgeeft dat u dan ook voor deze personen betaald.

Afmelding.

U kunt uiterlijk 1 week van te voren nog afmelden via het online afmeldformulier onder de online aanmeldformulier. U krijgt dan uiterlijk 1 juli € 10,- p.p. teruggestort op uw rekening. Afmelden na 30 mei kan niet met uitzondering van ziekte en familieomstandigheden. U krijgt dan € 7,50 p.p teruggestort.

Optie Lunchbuffet vooral en dinerbuffet.

U kunt, als u dat wilt, ook gebruik maken van de mogelijkheid vooraf een luchbuffet en een dinerbuffet achteraf te genieten bij Hotel Restaurant Aduard aan de Friesestraatweg 13 te Aduard. De lunch wordt aangeboden van 12.00-12.45 uur en kost circa € 12,50 p.p. en het dinerbuffet wordt aangeboden vanaf 18.00 uur voor € 26,50 p.p. exclusief drankjes. U dient uiteraard zelf af te rekenen bij het Hotel Restaurant. U kunt bij de online aanmelding ook het formulier gebruiken dat u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken en wij geven dan het aantal aanmeldingen voor de lunch en diner aan het Hotel door.

Jaarlijks evenement.

Beide organisaties hebben het voornemen om hiervan een jaarlijks evenement van te maken op de 2e Pinksterdag om zodoende de 34 (voormalige) kloosters in de Provincie Groningen onder de aandacht te brengen zowel voor wat betreft de cultuurhistorische en de spirituele betekenis omdat ze aan de bakermat van onze beschaving hebben gestaan.

Reacties gesloten.