Bezinningsbestand

2014-02-08 14.24.37
Op zoek naar meer balans

Bezinnen gebeurt eigenlijk al automatisch als u al wandelend onderweg bent. We bieden voor elke wandeling een downloadbaar bestand met een scala aan handvatten voor deze bezinning. Het is geschikt voor alle levensbeschouwingen.

Dat kan gaan om waarnemingsoefeningen; het be(op)schrijven wat je ziet, ruikt, voelt en hoort.  Maar ook  het landschap en de natuur doen wat met je, een landschapselement wat je tegenkomt kan bijvoorbeeld symbool voor een innerlijk proces. Dit onderdeel is voor iedereen toepasbaar en gaat niet uit van een levensbeschouwelijke identiteit.

Aan de hand wat vragen en opdrachten en quotes staan we stil bij waar we normaal eigenlijk aan voorbijgaan.  Je zou ook kunnen zeggen we gaan van consumeren naar genieten van het landschap, de natuur en cultuurhistorie.  Leren verwonderen en stilstaan bij de mooie dingen van het leven en meer balans brengen in uw eigen leven.

Of juist verdrietige en pijnlijke ervaringen krijgen een kans om te worden verwerkt . Wandelen maakt je kop leeg, die vaak oh zo vol is. Het is een bewezen feit dat wandelen en veel bewegen stoffen in je hersenen aanmaken die somberheid en stress doen verdrijven.  Of u staat voor een belangrijke keuze of verandering in uw leven en u wilt dat al wandelend een plek geven en misschien wel tot een belangrijke stap komen in uw leven.

Stilte.

Het Groninger landschap kent nog veel plekken van stilte en dat is bij uitstek een middel om dichter bij jezelf te komen. Dus hebben we ook allerlei werkvormen in het te downloaden bestand opgenomen om stil te worden even even verlost te worden van de dagelijkse hoeveelheid prikkels die op je af komen.

Overig.

Daarnaast zijn er ook veel creatieve opdrachten, schrijfwerkvormen, poëziewerkvormen en nog veel meer.

 

Reacties gesloten.