Type wandelaar

Met deze  pelgrimstochten willen we uiteenlopende type wandelaars van dienst zijn. We onderscheiden idealiter verschillende types. Wellicht herkent  u zich in meerdere types. Afhankelijk van uw behoefte en vraag stelt u per etappe uw reisgids samen.

 1. Dagwandelaar.
  • U bent meer gericht op de sportieve en recreatieve invulling van de route en wilt 1 dag wandelen.
  • Per etappe worden voor start- en finishlocaties parkeersuggesties gedaan.
 2. Met z’n tweeën of als groep.  Als u met meer dan 2 personen reist is het voor de B&B’er vaak iets meer werk om de overnachtingen rondom het eindpunt van elke etappe te regelen. Met meer dan 4 personen is het ook aan te bevelen bij de kleine campings vooraf te informeren beschikbare plaatsen.
 3. Backpacker kampeerder.
  • De route gaat van camping tot camping.
  • Het verdient aanbeveling om een natuurkampeerterreinkaart aan te schaffen voor € 14,- . U krijgt dan ook een boekje met alle adressen en info. Voor een aantal campings is het bezit een vereiste voor verblijf.
  • De adressen van levensmiddelenwinkels op en nabij de route worden vermeld in de tekstuele beschrijving van de route.
 4. B&B verblijfsrecreant.
  • Per etappe worden de dichtstbijzijnde B&B adressen bij het eindpunt van elke etappe vermeld. Tevens vermelden we op de campings ook beschikken over B&B en of trekkershutten.
  • Met trekkershutten moet u zelf een slaapzak meenemen en uiteraard zelf voor een natje en droogje zorgen  en handdoeken. In de tekstuele routebeschrijving wordt u gewezen waar levensmiddelenwinkels zijn op of nabij de route.
  • Stichting Vrienden op de fiets. Voor slechts € 8,- per jaar bent u lid en ontvangt u alle adressen van deze stichting. Dit is een lichte variant van B&B u bent namelijk gewoon loge in een huis. U boekt doorgaans slechts voor 1 nacht. De kostprijs is 19,- p.p.p.n inclusief ontbijt. Voor onze locaties zijn er ook veel adressen beschikbaar alleen is lidmaatschap van deze club vereist voor deze adressen.
  • Stichting Vrije Recreatie, kamperen bij de boer. Het lidmaatschap is niet vereist maar geeft wel forse kortingen. Lidmaatschap slechts € 10,- per jaar.
 5. Wandelaar met interesse in cultuurhistorie en en natuur.
  • Er is per etappe een speciaal informatiebestand te downloaden over cultuurhistorie, landschap en natuur en uitgebreide kerk beschrijvingen van interieur en exterieur.
 6.  Bezinningswandelaar.
  • U bent meer gericht om naast het wandelen inspiratie op te doen, nieuwe dingen te leren, of juist tot rust te komen en even te ontsnappen aan de alledaagse hectiek. Of u zit in in overgangsfase en vraagt u af wat u verder met u leven wilt. Om u daarbij behulpzaam te zijn kunt u per etappe een bestand downloaden met allerlei suggesties en creatieve werkvormen .
 7.  Pelgrim.
  • U bent naast bezinning ook vooral geïnteresseerd in de christelijke spiritualiteit. Om u daarbij behulpzaam te zijn worden kunt u per etappe ook een bestand downloaden met allerlei opdrachten en werkvormen. Die zullen vaak nauw aansluiten bij de te bezoeken locaties van kerken en voormalige kloosterterreinen. Het karakter van deze oefeningen zijn “zo breed als de kerk in al zijn denominaties lang is” en gebaseerd op de historische spiritualiteit van 2000 jaar christendom.

Reacties zijn gesloten.