Intro

Bekijk de trailer

In de provincie Groningen vindt u alles wat u zoekt op het gebied van pelgrimstochten.  Oorspronkelijk landschap van 2500 jaar oud, rust en stilte, 130 middeleeuwse kerken die te bezoeken zijn, 75 natuurterreinen, 90 km kustlijn, 20 borgen, 34 voormalige kloosterterreinen. U heeft de afgelopen decennia waarschijnlijk kunnen genieten van de bodemschatten van Groningen. U krijgt nu gelegenheid met deze pelgrimstochten een van de beste bewaarde geheimen te ontdekken van dit 2500 jaar oude cultuurlandschap met veel onbetaalbare cultuurhistorische schatten.

143 rondwandelingen van 8 km.

Daarnaast hebben we ook een netwerk van 143 rondwandelingen van ongeveer 8 km met daarin minimaal 1 middeleeuwse kerk.

63 rondwandelingen van ca. 21 km

Maar liefst 63 rondwandelingen van ca. 21 km. Een hele dag wandelen en ondertussen allerlei kerken onderweg bezoeken.

44 etappes van 21 km.

U kunt net als bij het Pieterpad de afstand per dag lopen, maar u kunt ook als backpacker of B&B recreant meerdaagse tochten maken van 2 -25 dagetappes. Elke etappe of rondwandeling van gemiddeld 21 km heeft een eigen webpagina. Alle routes gaan van camping tot camping. De dichtstbijzijnde B&B van het eindpunt per etappe worden tevens vermeld.

7 georganiseerde pelgrimswandelingen per jaar.

Ga naar het menu “Online Aanmelding Pelgrimswandelingen” om met een georganiseerde pelgrimswandeling mee te gaan. Ze vinden plaats op de zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur en zijn doorgaans 8 km . In het menu in de zijbalk of in het hoofdmenu ziet waar u zich kunt aanmelden.

Maar pelgrimeren is meer dan alleen wandelen.

  • Voor elke wandeling  is er een informatiebestand te downloaden met informatie over cultuurhistorie, landschap en natuur, kerken en kloosters.
  • Pelgrimeren is echter ook bezinnen, ingrijpende ervaringen verwerken en opnieuw geïnspireerd te willen worden. Bij elke wandeling  kunt u een bezinnningswerkvorm downloaden.
  • Maar pelgrimeren kan voor u ook betekenen om aloude bronnen van chr. spiritualiteit te leren kennen en op een totaal andere wijze te laten inspireren. Bij elke wandeling kunt u een spiritualiteitswerkvorm  downloaden.

Reacties gesloten.