INSPIREREN EN BEZINNEN.

Het is heel eenvoudig: alleen met je hart kun je goed zien.
Het wezenlijke is onzichtbaar voor het oog.

Antoine de Saint-Exupery

Pelgrimeren doen we te voet waarbij we meer open komen te staan, wandelen wordt ook wel het tempo van de ziel genoemd.  We willen ons laten inspireren.  In-spireren komt van spiritus  en spiritualiteit.

Het is creatief stil staan bij de dingen uit je leven. Wat is belangrijk voor je, wat drijft je. Voor welke moeilijke overgangen sta je in het leven of welke verlieservaringen heb je geleden en wil je al wandelende overdenken. Tijdens het wandelen verlopen dergelijke processen heel anders dan thuis in een stoel.  Wandelen breekt allerlei stresshormonen af waardoor je eerder open staat voor leerervaringen of negatieve ervaringen beter kunt verwerken.

Dat kan onderweg op vele manieren worden gedaan aan de hand van de bezinningswerkvormen per wandeling. Deze bestaan uit vele varianten; dat kan bijvoorbeeld ingevuld  zijn door een zelf  een elfje te dichten.  Of door het lopen van een labyrint. Maar ook door het ervaren van landschappen en natuurverschijnselen onderweg.  Een vlinder, of bloem kunnen zo tot onze verbeelding spreken dat we daardoor zelfs getroost kunnen worden als we een stuk verdriet met ons meedragen.

Reacties gesloten.